Søg i denne blog

tirsdag den 1. september 2020

 Dette er mit første forsøg på at lave en blog.
Årsagen til denne start er grundet en bunden opgave i et DEP modul.
https://bjsink.blogspot.com/2020/08/praktikum-notat-praktikum-udfordring-a.html


Digital dannelse trænger sig som begreb mere og mere på og bredden af emnet er voksende. 

Typisk tænkes der på adfærden på sociale medier, sproget og hvilke data man deler og med hvem. Det er vigtigt at forstå hvilken styrke de sociale medier har i forhold til at gribe ind i vores tilværelse. 
Vi omtaler ganske vist de sociale medier som en virtuel verden, men den er i den grad meget konkret.

Selvom vi føler tryg os bag en skærm både i overført betydning såvel som bogstaveligt, har vi åbnet et vindue til vores privatliv, ja endnu være, vores tanker og meninger. Vi fanges i et univers hvor dannelse og almindelige regler for adfærd ikke er fastlagte og hvor overskridelse af egne og andres grænser ,har få eller ingen konsekvenser. Den meget sparsomme relation eller hvor relaltionsfornemmelsen udebliver grundet mediets karakter (man kan ikke se og mærke hinanden), gør det muligt at overskride grænser for adfærd som man ellers vedkender sig IRL. Ligesom bilisten der giver med-trafikanten fingeren. Han møder ham jo ikke igen og skal ikke stå til regnskab. Der er flere lag. Brugerne, hvor det handler om adfærd og etik. Og så er der selve de magtfulde grupper som i kraft af deres totale kontrol med medierne og brugernes data, har en voldsom indflydelse på brugernes adfærd og stor mulighed for at påvirke brugernes meninger m. m.

Der er derfor også et stort demokratisk problem. Techejerne ser det som deres "rum", men det er tydeligt et offentligt rum.

Derudover er det vigtigt at forstå hvordan de digitale medier påvirker læringsevnen og dannelse.




1 kommentar:

  1. Spændende indlæg. Det interessante er jo at se hvordan mennesker reagerer når de skjuler sig bag anonymiseringens slør. Hvor civilisationens fernis er væk, og folk muligvis afslører deres meninger drevet af følelser, muligvis for at score nogle billige point hos ligesindede, i stedet for at indgå i en dialog. Hvor meget må vi gå for at styre folks adfærd?

    SvarSlet

  https://www.thinglink.com/scene/1367425144011620355 <script src="https://cars9670h5pcloud.skoleblogs.dk/wp-content/plugins/h5p/h5p...